ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін затвердив проект бюджету з доходами 876,9 млрд грн

Гройсман заявив, що це "абсолютно чесний" бюджет.

Кабмін затвердив проект бюджету з доходами 876,9 млрд грн
Фото: Макс Требухов

Кабінет міністрів у четвер ввечері затвердив проект державного бюджету на 2017 рік з доходами 876,9 млрд грн (на 17 відсотків більше порівняно з нинішнім) і дефіцитом на рівні 3%, або 77,5 млрд грн.

Основні надходження очікуються від податку на додану вартість (281,7 млрд гривень), податку на доходи фізичних осіб (150,6 млрд гривень) і акцизу (108,1 млрд гривень), повідомив під час представлення проекту прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

В проекті закладається зростання мінімальної зарплати з 1600 грн, які будуть досягнуті в кінці 2016 року, до 1762 гривень у два етапи.

Гройсман заявив, що цей проект "абсолютно чесний" і вперше за довгий час буде поданий вчасно, щоб його можна було якісно обговорити.

Нагадаємо, згідно з бюджетним кодексом Кабмін зобов'язаний вносити проект бюджету на наступний рік до 15 вересня поточного року. У минулому році проект бюджету був формально внесений у Раду 14 вересня, але його відразу ж відкликали на доопрацювання. Раніше Гройсман заявив, що уряд не встигне подати бюджет у строк. Однак, на засіданні 12 вересня він пообіцяв, що проект держбюджету-2017 буде внесено у парламент на цьому тижні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram