ГоловнаЕкономікаБізнес

Дата-центр "Парковий" не погодився з програшем у тендері на зберігання даних ProZorro

Компанія запевняє, що її пропозиція була найвигіднішою.

Дата-центр "Парковий" не погодився з програшем у тендері на зберігання даних ProZorro
Дата-центр "Парковый"

Дата-центр "Парковий" оскаржить в Антимонопольному комітеті України (АМКУ) результати тендера на хостинг електронних державних закупівель за системою ProZorro. Конкурс з вибору компанії, відповідальної за зберігання даних про всі електронні закупівлі держави, виграла фірма De Novo, пропозиція якої виявилася найдорожчою. Водночас дата-центр "Парковий", який пропонував найнижчу ціну, на тендер не допустили.

Співвласник "Паркового" Петро Яцук повідомив телеканалу 112, що АМКУ повинен винести попереднє рішення з приводу прозорості конкурсу щонайпізніше 3 серпня.

"Три компанії подали документи на участь у тендері: ми як "Анте Медіам", "Воля Кабель" і De Novo. Нам відмовили і не допустили до участі в конкурсі. З огляду на те, що ми надали найкращу ціну і надали найкращі обчислювальні потужності, ми маємо право брати участь у цьому тендері, і, за попередніми даними, ми мали б виграти цей тендер", - заявив Яцук.

За його словами, причиною недопуску дата-центру на тендер стала відсутність копії сертифіката від корпорації Microsoft, з якою "Парковий" співпрацює вже кілька років.

"Microsoft видав авторизаційний лист. Вони сказали так: "Якби ми знали, що треба писати слово "сертифікат", ми написали б "сертифікат". Але в них так не пишуть. Є авторизовані листи, що підтверджують партнерство компанії з Microsoft", - зазначив Яцук.

Він додав, що авторизаційний лист можна прирівняти до сертифіката, проте він як документ має більше переваг, оскільки сертифікат видається лише на один з продуктів Microsoft.

Як раніше повідомляли, переможцем тендера на зберігання даних системи електронних державних закупівель ProZorro стала компанія De Novo, пропозиція якої виявилася найдорожчою і склала 6 млн 688 тис. 512 грн. Тим часом пропозицію дата-центру "Парковий", який вважали фаворитом конкурсу і який мав найвигіднішу цінову пропозицію, в результаті було відхилено - члени комісії визнали наданий документ від Microsoft невідповідним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram