ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укргазвидобування" знайшло нове родовище нафти в Харківській області

Ресурси покладів оцінюють у 290 тис. тонн умовного палива.

"Укргазвидобування" знайшло нове родовище нафти в Харківській області

"Укргазвидобування" виявило на одній зі свердловин Оливинівської структури в Харківській області промисловий нефонтануючий приплив нафти дебітом 4,9 куб. м на добу.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Зазначають, що нафтові поклади розташовані на глибині від 2100 до 2200 м. За попередніми даними, ресурси оцінюють у 290 тис. тонн умовного палива. У пробуреній свердловині виявлено ще кілька перспективних пластів вище по розрізу.

"Відкриття стало наслідком переопрацювання матеріалів пошукового буріння, сейсморозвідки та тривимірних побудов з використанням технологій у програмному комплексі Petrel фірми Schlumberger фахівцями УкрНДІгаз", - сказано в повідомленні.

Оливинівська структура розташована на території Шевченківського району Харківської області.

"Укргазвидобування" - публічне акціонерне товариство, акції якого належать НАК "Нафтогаз України". Основними напрямками діяльності компанії є видобуток природного газу, газоконденсату і нафти.

2015 року видобуток нафти і газового конденсату скоротився на 9,9% порівняно з 2014 роком, до 2,46 млн тонн, повідомили раніше "Українські Новини" з посиланням на джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості. Зокрема, основна нафтовидобувна компанія "Укрнафта" скоротила видобуток нафти і конденсату на 11,5%, до 1,67 млн т. "Укргазвидобування" скоротило видобуток нафти і газового конденсату на 4%, до 511,66 тис. тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram