ГоловнаЕкономікаБізнес

Іран відмовився говорити про замороження видобування нафти, поки не збільшить його до 4 млн барелів

Угода країн-виробників через таку позицію може не відбутися.

Іран відмовився говорити про замороження видобування нафти, поки не збільшить його до 4 млн барелів
Фото: pro100news.info

Іран не обговорюватиме можливість замороження видобування нафти, поки не збільшить його до 4 млн барелів на добу. Про це з посиланням на міністра нафтової промисловості Ірану Біджан Зангане пише Reuters із посиланням на іранські агентства.

"Вони повинні залишити нас у спокої, поки видобуток в Ірані не сягатиме 4 мільйонів. Після цього ми будемо співпрацювати з ними", - заявив міністр, відповідаючи на запитання про спроби Росії переконати його заморозити видобуток.

До 2011 року Іран видобував не більш ніж 2,5 млн барелів на добу, проте в останні роки через санкції виробництво скоротилося приблизно до 1 млн барелів. Під час переговорів з ОПЕК Ірану пропонували обмежити видобуток рівнем 2,9 млн барелів.

Іран вважає, що ціна на нафту повинна становити 70 доларів за барель, але може задовольнятися і меншою.

Нагадаємо, в середині лютого міністри Росії, Саудівської Аравії, Катару та Венесуели попередньо домовилися зберегти видобування на рівні 11 січня 2016 року. На другу половину березня, попередньо на 20 березня, була запланована зустріч країн-виробників нафти, проте вона може не відбутися через позицію Ірану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram