ГоловнаЕкономікаБізнес

Бізнесу потрібна ліберальна податкова реформа, - експерт

Погиба вважає, що держава повинна піти на діалог з підприємцями.

Бізнесу потрібна ліберальна податкова реформа, - експерт
Фото: dzvin.org

Для комфорту українського бізнесу необхідно провести ліберальну податкову реформу. В іншому раді бізнес і далі буде йти в "тінь".

Про це під час позачергових зборів Асоціації платників податків Києва заявив новий голова організації Павло Погиба, пише "Капітал".

"Щоб бізнес ефективно працював, справно платив податки, потрібно позбавити країну різного типу податків - прибуткових, єдиних податків і т.д. Усе це веде до корупції і тільки відволікає бізнес від роботи. Чого тільки варте прагнення зберегти ПДВ, який вигідний виключно олігархічним монополіям", - вважає Погиба.

"Тоді самі підприємці захочуть працювати легально, спокійно, без остраху бути заскоченими службами контролю. Сьогодні ж багато хто йде на цей ризик, адже вести справи відкрито і легально вони просто не мають можливості. Після сплати всіх податків залишається тільки закрити бізнес і все. Тому немає іншого шляху, крім як кардинально міняти підхід до взаємин "бізнес і держава". Тільки в умовах проведення ліберальної податкової реформи можна створити комфортні умови для бізнесу і підняти економіку країни", - додав він.

Окрім того, Погиба зазначив, що за останні два роки економіка показала мінус 25% ВВП. Що, за словами голови Ради київської організації АНУ, просто катастрофа. Щоб повернути хоча б колишні темпи зростання ВВП, на думку Погиби, держава повинна піти на діалог з вітчизняним бізнесом. Тільки у зв'язці "бізнес-держава" ВВП країни буде рости двозначними темпами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram