ГоловнаЕкономікаБізнес

Генпрокуратура прийшла з обшуком в офіс "Полтавагазвидобування"

Паралельно проводять обшуки на ремонтній базі Укргазвидобування у селі Супрунівка

Генпрокуратура прийшла з обшуком в офіс "Полтавагазвидобування"
Фото: poltava.to

Співробітники Генеральної прокуратури у четвер прийшли з обшуком в офіс газопромислового управління "Полтавагазвидобування".

"Зараз у будівлі "Полтавагазвидобування" знаходяться озброєні люди. Обшук проводить Генеральна прокуратура України спільно з управлінням держслужби боротьби з економічною злочинністю. Серед озброєних людей є представники полтавських правоохоронців", - повідомили агентство УНН в прес-службі ГУ Національної поліції Полтавської області.

Обшук проводиться в рамках кримінального провадження.

Місцеве видання "Полтавщина" зазначає, що також паралельно проводяться обшуки на ремонтній базі "Укргазвидобування" (материнська компанія ПГВ), у селі Супрунівка.

При цьому прес-служба УГВ повідомила, що обшукують ще одну філію, але не називає її. "У трьох філіях компанії співробітники Генеральної прокуратури проводять обшук. За інформацією, що надійшла з філій, обшуки проводяться на підставі постанов Печерського районного суду Києва від 28 січня 2016 року, а предметом обшуків є вилучення документів щодо взаємовідносин компанії з підприємствами-контрагентами в питанні постачання обладнання протягом 2014-2015 років", - йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

"Українські новини" повідомляють, що Генпрокуратура розслідує розтрату коштів посадовими особами "Укргазвидобування" під час купівлі протягом 2014-2015 років 1,81 тис. тонн хімічної продукції (реагент К1-МД) у ТОВ "Першотравнева хімічна компанія" для виробничо-технічного забезпечення бурової філії "Укрбургаз".

"Полтавагазвидобування" веде розробку 42 родовищ вуглеводнів у східній і центральній частині України (Полтавська, Харківська, Сумська та Дніпропетровська області). Експлуатаційний фонд управління становить 678 свердловин. На неї припадає близько 40% природного газу, видобутого усим "Укргазвидобуванням", і понад 80% нафти.

"Полтавагазвидобування" має 64 виробничі об'єкти. Директором підприємства є Данило Кулаков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram