ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін визначився з новим директором аеропорту "Львів"

Підприємство має очолити Тетяна Романовська, колишня начальниця аеровокзалу.

Кабмін визначився з новим директором аеропорту "Львів"
Фото: Мариан Стрильцив

Номінаційний комітет Кабінету Міністрів визначив переможця конкурсу на заміщення посади генерального директора аеропорту "Львів". Ним стала Тетяна Романовська, яка раніше керувала аеровокзалом в аеропорту.

Про це повідомив у своєму твіттері міністр економіки Айварас Абромавичус. Він назвав Романовську людиною з гарним досвідом і завзяттям. Як зазначає "Львівський портал", Романовська у своїй програмі розвитку аеропорту акцентувала увагу на необхідності ввести в експлуатацію злітно-посадкову смугу, збудувати вантажний термінал і ангар, залучити інвестицій в неавіаційні сфери діяльності. Зокрема вона хоче використати стару будівлю термінала для створення VIP-термінала і розраховує на будівництво готелю поряд з аеропортом.

Збирається продати послуги упакування багажу і паркування на тендері. Підвищення прибутковості і грошових потоків планує досягти за рахунок збільшення обсягів перевезень, ефективного планування ресурсів і мінімізації витрат. Вважає, що необхідно проаналізувати, яку частину співробітників залишити на постійній роботі, а яку залучати під час пікових періодів роботи аеропорту.

Суперниками Романовської були колишній голова "Шиндлер Україна" (постачальник ліфтів і ескалаторів) Олег Горєлов, заступник директора аеропорту "Львів" Володимир Костенко, директор з продажів "Азербайджанські авіалінії" Олександр Лісовик і комерційний директор аеропорту "Харків" Павло Прусак.

Нагадаємо, що аеропорт "Львів" розташовано за 6 км на південь від центру міста, його реконструювали до Євро-2012. Тоді побудували новий аеровокзальний комплекс площею 39 тис. кв. м.

Зараз його очолює на посаді в.о. керівника Дмитро Шинкарчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram