ГоловнаЕкономікаДержава

Суд відмовився блокувати конкурс на посаду директора аеропорту "Бориспіль"

Мінекономіки може вибрати нового керівника аеропорту 24 листопада

Суд відмовився блокувати конкурс на посаду директора аеропорту "Бориспіль"
Фото: www.mtu.gov.ua

Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання про забезпечення адміністративного позову в. о. гендиректора аеропорту "Бориспіль" Євгенія Дихне, що могло призвести до блокування кадрового конкурсу на посаду директора аеропорту.

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства інфраструктури.

"Таким чином, процедура конкурсу не припиниться, і комітет з призначень Мінекономрозвитку може провести своє засідання 24 листопада для обрання нового керівника аеропорту", - наголошується в повідомленні.

У МІУ нагадали, що адміністративний позов подав діючий в.о. гендиректора МА "Бориспіль" Євген Дихне, який брав участь у конкурсі, але не пройшов у наступний етап. Тому він намагається оскаржити сам факт оголошення конкурсу нібито через те, що посада генерального директори не вакантна, оскільки він виконує цю роботу. Він також подав клопотання про вжиття заходів забезпечення позову, щоб зробити неможливим проведення засідання комітету з призначень Мінекономрозвитку, запланованого на 24 листопада.

"На переконання Міністерства інфраструктури позов є безпідставним, його оскаржать у судовому порядку. Відомство вважає подачу позову спробою тиску на конкурсну комісію і маніпулювання процесом прозорого призначення керівника державного підприємства", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, цей конкурс стане вже третім за рахунком. Перший конкурс з відбору керівників аеропортів "Бориспіль" і "Львів" оголосили 31 грудня 2014 року. Однак Дніпропетровський окружний адмінсуд заборонив міністерству проводити відбір кандидатів за позовом заступника гендиректора аеропорту "Бориспіль" Кирила Звонарьова. У вересні 2015 року оголосили другий конкурс, який теж провалився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram