ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна і Саудівська Аравія запустили спільне виробництво Ан-132

Перший літак сконструюють у Києві

Україна і Саудівська Аравія запустили спільне виробництво Ан-132
Ан-32
Фото: antonov.com

Авіабудівне держпідприємство "Антонов" запустило виробництво першого дослідного зразка літака Ан-132, який буде модифікацією Ан-32, в рамках спільного проекту з Саудівською Аравією.

Сьогодні керівництво "Антонова" презентувало початок виробництва літака, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Як повідомив президент підприємства Михайло Гвоздьов, це буде перший літак у лінійці "Антонова", який зроблять повністю без російських комплектуючих. Перший дослідний зразок зберуть у Києві. Його планується поставити до Саудівської Аравії у третьому кварталі 2016 року.

Зараз у "Антонова" підписано меморандум про намір спільного виробництва 80 літаків Ан-132 для Саудівської Аравії. За словами Гвоздєва, частина літаків вироблятиметься в Україні. Водночас у Саудівській Аравії створюватимуться потужності для виробництва цього літака і компонентів на території Саудівської Аравії.

Інтелектуальну власність на літак розділено порівну між двома сторонами. Вартість літака наразі не називається. Ан-132 оснащуватиметься двигунами Pratt & Whitney - це побажання замовника. Рішення про те, чи підпишуть твердий контракт на 80 літаків, потреба в яких існує у Саудівській Аравії, ухвалять після поставки першого зразка.

Нагадаємо, 16 червня три українські компанії під час авіасалону "Ле Бурже 2015" підписали угоду про участь у проектуванні та будівництві авіазаводу в Саудівській Аравії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram