ГоловнаЕкономікаФінанси

Новим власником Укргазпромбанку виявився громадянин Індії

НБУ назвала людину, яка стоїть за Primestar Energy.

Новим власником Укргазпромбанку виявився громадянин Індії
Фото: www.business.ua

Кінцевим власником Укргазпромбанку, який на початку серпня купила арабська компанія Primestar Energy, є громадянин Індії та резидент ОАЕ Хамід С'єд Салахуддін (Hameed Syed Salahuddin).

Про це в четвер повідомила

прес-служба НБУ.

"Перед погодженням Національний банк України провів ідентифікацію компанії та її акціонера, перевірив їх ділову репутацію та фінансовий стан, яке виявилося достатнім для покупки банку. Була вивчена фінансова звітність компанії за останні три роки, аудиторські висновки по звітності, інформація про кошти на банківських рахунках власника тощо ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 8 квітня

Фонд гарантування вкладів ввів в Укргазпромбанк тимчасову адміністрацію на 3 місяці. На відміну від більшості інших банків, які луснули, УГПБ удалося врятувати. У липні Антимонопольний комітет дозволив компанії Primestar Energy FZE купити понад 50% Укргазпромбанку, а 11 серпня Фонд гарантування вкладів повідомив, що операцію здійснено.

Укргазпромбанк заснували 1996 року. За розміром регулятивного капіталу і активів він належить до 4-ї групи. Його акціонерами раніше були вісім фізосіб із частками від 0,9% до 24,5%. Найбільшими пакетами володіли Іван Діяк (24,52%) і Олег Діяк (24,1%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram