ГоловнаЕкономікаФінанси

Іноземці купують дві українські страхові компанії

Подробиці в Нацфінпослуг обіцяють восени.

Іноземці купують дві українські страхові компанії
Игорь Пашко

Іноземні інвестори проходять реєстрацію з купівлі суттєвої частки в двох українських страхових компаніях, заявив голова Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Ігор Пашко.

"Не можу поки що називати конкретні компанії, але у нас є два реальні іноземні інвестори, які зараз проходять реєстрацію з купівлі суттєвої частки в українських страхових компаніях. Підкреслюю: це реальні, професійні іноземні страховики. Думаю, що восени ви вже почуєте про них", - сказав він в інтерв'ю виданню Delo.UA.

Говорячи про ситуацію на ринку страхування, Пашко повідомив, що на початок другого кварталу 2015 року в Україні було зареєстровано 380 страхових компаній.

"Формально поточні вимоги до резервування та активів виконує левова частка компаній. Звітність, яку ми отримуємо від страховиків, показує, що тільки 40 компаній не відповідають вимогам щодо якості активів і 20 - за якістю резервів. Але якщо залишити осторонь формальний підхід і проаналізувати глибше, то, за нашими оцінками, третина компаній формує резерви тільки на контрольну дату - раз на квартал. Весь інший час - як вийде", - розповів він.

Крім того, за словами Пашка, у страховиків дуже багато проблемних активів. Це і "сміттєві" цінні папери, і кошти, які застрягли на рахунках у неплатоспроможних банках, і нерухомість, яка сьогодні є, по суті, неліквідним активом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram