ГоловнаЕкономікаБізнес

Влада Києва почала демонтаж нелегальних заправок

Напередодні було доручено провести демонтаж 14 заправок

Влада Києва почала демонтаж нелегальних заправок
Фото: oilnews.com.ua

Виконуючи постанову тимчасової контрольної комісії (ТКК) Київради з перевірки діяльності столичних АЗС і АГЗС, 13 червня в Києві було демонтовано дві перші станції.

Про це повідомляє OilNews з посиланням на прес-службу КМДА.

"Згідно з контрольним дорученням мера і рішенням ТКК, о 4:00 відбувся перший демонтаж 2-х АГЗС Evrogaz і LP-GAZ на вул. Саперно-Слобідській у Голосіївському районі Києва. Власники обох заправок здійснили незаконне захоплення міської землі, розмістили газові модулі під лініями електроперечачі, в межах червоних ліній з порушенням охоронних зон підземних комунікацій тощо" - розповів голова комісії Віталій Даниленко.

За його словами, це тільки перші кроки зі звільнення Києва від незаконних АГЗС.

Фото: oilnews.com.ua

Напередодні ТКК було передано доручення постійної комісії з техногенної безпеки провести протягом 15 діб демонтаж 14 АГЗС, а також на наступному засідання подати план демонтажу та відзвітувати про виконані роботи. У ці 14 об'єктів увійшли 4 АГЗС "Барс-200", 2 - Evrogaz, 1 "Авантаж 7", 1 - "LP-GAZ" і 4 станцій, що працюють під брендом "Пропан-бутан" у різних районах Києва.

Фото: oilnews.com.ua

Фото: oilnews.com.ua

За оцінками "Української асоціації зрідженого газу", частка продажів нелегальних АГЗП досягає в загальному обсязі ринку 20%.

Нагадаємо, у квітні Київрада створила ТКК для перевірки діяльності столичних АЗС. Депутатська інспекція 5 районів Києва показала, що з 250 АГЗС понад 80% працюють без належних дозволів і становлять загрозу безпеці населення. Після завершення розробки Генеральної схеми розміщення АЗС та АГЗС у столиці Київрада запропонує операторам ринку безпечні місця для розміщення своїх станцій.

Всього київська влада планувала демонтувати 150-170 газових заправок з близько 300, що працюють у столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram