ГоловнаЕкономікаДержава

Перший заступник голови КМДА: у Києві за 9 місяців підписано 10 інвестиційних договорів на мільярд гривень

Ніконов заявив, що держава мусить бачити в бізнесі друга

Перший заступник голови КМДА: у Києві за 9 місяців підписано 10 інвестиційних договорів на мільярд гривень
Фото: Александр Рудоманов

У Києві протягом 9 місяців було підписано 10 інвестиційних договорів загальною сумою на мільярд гривень. Про це заявив перший заступник глави КМДА Ігор Ніконов в інтерв'ю агентству УНІАН.

"Це інвестиційні договори про створення WiFi-мережі у Київському метрополітені, створення об'єктів роздрібної торгівлі хлібом та хлібобулочними виробами за фіксованими цінами, будівництво житлової нерухомості і т.д.", - зазначив він.

Заступник мера також заявив, що Київ для залучення інвесторів готовий створювати всі необхідні умови, але для цього необхідно міняти також і законодавство: "На жаль, у будь-якому приватнику, у будь-якому бізнесмені, держава бачить ворога, суперника, а повинна - партнера. Я зараз говорю саме про середній бізнес. Весь світ на цьому грав, а у нас, навпаки, ставка робиться на великий бізнес і невеликий. Середній бізнес - це більше доходів у казну, більше робочих місць, це фундамент країни", - підкреслив Ніконов.

За словами Ігоря Ніконова, ситуація ускладнюється тим, що чинній столичній владі досі доводиться погашати величезні борги її попередників.

"Загальний борг Києва становить приблизно 550 мільйонів доларів, а також 5,5 млрд гривень. На жаль, нам не тільки доводитися гасити борги попередніх керівників, але і платити відсотки. А це близько 2,2 мільярдів гривень", - констатував заступник голови Києва.

Разом з тим, представник київської влади підкреслив, що завдяки реструктуризації ці борги вдається потроху погашати. Зокрема, вже погашено 250 мільйонів гривень, а цього року київська мерія ставить собі за мету погасити борги на суму щонайменше 500 мільйонів.

В цілому, як підкреслив Ніконов, міський бюджет починає оживати, і за перший квартал 2015 року, порівняно з аналогічним періодом 2014-го, надходження до нього збільшилися на 20,3%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram