ГоловнаЕкономікаФінанси

Кредитори дали Укрексімбанку тримісячну відстрочку на єврооблігації

Україна готує реструктуризацію паперів держбанку на 750 млн доларів.

Кредитори дали Укрексімбанку тримісячну відстрочку на єврооблігації
Фото: gf.com.ua

Державний Укрексімбанк домовився зі своїми кредиторами про реструктуризацію облігацій.

Про це повідомила прес-служба Мінфіну.

"Власники облігацій проголосували за репрофілювання з повним розумінням запропонованих умов цієї операції, які повністю відповідають цілям програми "Механізм розширеного фінансування" (EFF) МВФ. Ми з нетерпінням чекаємо на наступні кроки в наших переговорах у рамках боргової операції України", - сказано в повідомленні.

На сайті банку наголошено, що кредитори погодилися продовжити обіг облігацій з терміном погашення у квітні 2015 року на три місяці - до 27 липня 2015 року.

"Це тримісячне продовження терміну погашення облігацій необхідне для затвердження та оформлення довгострокового рішення, спрямованого на досягнення максимального балансу між інтересами держави, інвесторів і банку, що сприятиме стабільності банківської системи та підтримці економіки України", - наголошено в повідомленні.

Раніше банк пропонував власникам єврооблігацій на $750 млн із погашенням 27 квітня 2015 року продовжити кінцевий термін їхнього погашення на сім років і підвищити ставку купона. Банк планує виплатити 50% основної суми 27 квітня 2019, а решту 50% - шістьма рівними піврічними траншами з підвищенням ставки купона з нинішніх 8,375% річних до 9,625% річних.

Наприкінці березня цього року банк запропонував інвесторам як перший крок розглянути можливість відстрочки погашення євробондів на три місяці.

Нагадаємо, що в цілому Україна сподівається переглянути умови своїх боргових паперів на загальну суму 15,3 млрд доларів. Міністр фінансів Наталія Яресько говорила, що переговори повинні завершитися до травня, в іншому разі Україна може опинитися поза програмою МВФ.

Папери Укрексімбанку є першими в черзі на погашення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram