ГоловнаЕкономікаБізнес

CNBM не купує проекти альтернативної енергетики, оскільки вже є їх власником, - голова правління

Китайці від літа 2014 року мають власність в Україні

CNBM не купує проекти альтернативної енергетики, оскільки вже є їх власником, - голова правління
Фото: icnbm.com

CNBM International Corporation не купує проекти відновлюваної енергетики, тому що вже є власником, зараз займається оформленням прав. Про це повідомив голова правління CNBM International Corporation Джейсон Джанг в інтерв'ю "Главкому".

За його словами, керівництво CNBM спільно з радником канцелярії з торгово-економічних питань при посольстві Китаю зустрічалися в Україні з представниками Антимонопольного комітету.

"Під час зустрічі я запитав про завершення оформлення прав і чому все так довго вирішується. На зустрічі було близько 10 представників комітету. Вони нас запевнили, що все добре, і додаткових питань у них не виникло. Якщо у них були питання і на їхню думку потрібно було додаткове вивчення - чому вони нам цього не сказали? "- зазначив Джанг.

"Наша держава захищає свої засоби з моменту їх здійснення, а не з моменту завершення формальностей. І те, що процес формально не завершений, не означає, що ми не власники і що ми не будемо захищати наші інвестиції", - додав Джанг.

Голова корпорації зазначив, що з середини 2014 року економічним власником проектів в Україні є CNBM. Усі ризики і вигоди за цими проектами несе китайський уряд в особі компанії, про що її представники заявляли неодноразово, в тому числі й українським держорганам і установам.

Нагадаємо, цього тижня стало відомо, що АМКУ уже більш як півроку блокує завершення угоди з купівлі великою китайською держкорпорацією об'єктів сонячної генерації в Україні. Йдеться про китайську CNBM, яка вже понад п'ять років працює на ринку України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram