ГоловнаЕкономікаБізнес

"Авіалінії Харкова" призупинили польоти

У парку авіакомпанії залишився тільки один літак.

"Авіалінії Харкова" призупинили польоти
Фото: flykharkiv.com

Авіакомпанія "Авіалінії Харкова", яка належить туроператору Pegas Touristik, призупинила польоти. Офіційно компанія повідомляє, що йдеться тільки про завершення зимової програми, але джерела "ЛІГАБізнесІнформ" стверджують, що компанія найближчим часом може повністю припинити діяльність і буде існувати тільки на папері.

Зараз у парку авіакомпанії залишився один літак, який проходить техобслуговування в Туреччині.

Авіакомпанія 2013 року виконувала 32 рейси з Харкова, Донецька та Києва, а потім - зі Львова та Одеси. Однак з минулого літа кількість рейсів почала знижуватися.

"Якщо раніше туроператор повністю віддавав пасажиропотік АХ, то з минулого року, коли ринок звузився, почали розміщувати чартери і в інших. Відповідно, у міру падіння ринку кількість власних чартерів "Пегаса" на рейсах АХ зменшувалася, а кількість блоків на чартери партнерів або взагалі на регулярних рейсах інших перевізників зростала", - цитує видання керівника одного з туроператорів на умовах анонімності.

Директор туркомпанії "Стиль Авіа" зі свого боку зазначив, що АХ зможуть продовжувати польоти до літнього сезону, після чого Pegas Touristik буде працювати з МАУ. "Зараз авіакомпанія має один літак, вона його віддає і буде існувати просто на папері, як і багато інших авіакомпанії", - сказав він. За його даними, з компанії звільнився голова правління, а пілоти працевлаштовуються в інші авіакомпанії.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо також про припинення діяльності "Візз Ейр Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram