ГоловнаЕкономікаДержава

ГПУ знайшла корупцію на держпідприємстві-операторі аміакопроводу

Приватна фірма отримала 37 млн гривень, але за ненадані послуги

ГПУ знайшла корупцію на держпідприємстві-операторі аміакопроводу
Аммиакопровод
Фото: hrabro.com

Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом заволодіння коштами Українського державного підприємства "Укрхімтрансаміак" в особливо великих розмірах.

Приватна фірма змовилась зі службовими особами "Укрхімтрансаміаку", результатом змови стало внесення неправдивих даних у документи конкурсних торгів, на підставі яких приватну фірму було обрано переможцем.

Договір з фірмою стосувався надання послуг з авіаційного патрулювання та моніторингу магістрального аміакопроводу, проте ці послуги не було надано. Що не завадило "Укрхімтрансаміаку" переказати фірмі майже 37 млн грн.

Ці дії попередньо кваліфіковано за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст.366 КК України (службове підроблення та привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Триває досудове розслідування.

Держпідприємство "Укрхімтрансаміак" - оператор української ділянки аміакопроводу "Тольятті-Горлівка-Одеса". Це один з найбільших у світі аміакопроводів. Аміакопровід починається в російському Тольятті, заходить на "Стирол" у Горлівці і закінчується в Одеському припортовому заводі.

Послуги з патрулювання тисяч кілометрів труб аміакопроводу можна вважати надактуальними у зв'язку з терактами в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram