ГоловнаЕкономікаБізнес

Ефект від закону про дерегуляцію оцінили у 40-60 млрд

Мінекономрозвитку перерахувало спрощення умов ведення бізнесу

Ефект від закону про дерегуляцію оцінили у 40-60 млрд
Фото: obozrevatel.com

Мінекономрозвитку прогнозує, що закон про спрощення умов ведення бізнесу, ухвалений Верховною Радою в четвер, зможе дати економічний ефект 40-60 млрд грн до 2020 року.

Як повідомляє прес-служба міністерства, закон про дерегуляцію передбачає скасування 16 свідоцтв, сертифікатів, висновків та інших засобів державного регулювання. Це дозволить бізнесменам витрачати менше зусиль і ресурсів на ведення бізнесу і зменшить корупційну складову.

Зокрема, в аграрній галузі вдосконалено правове регулювання оренди землі. Тепер орендарі зможуть планувати свій бізнес на кілька сезонів вперед без ризику втратити орендовану ділянку. Нововведення, як зазначає Мінекономрозвитку, забезпечать відповідальне ставлення до орендованих земель і сприятиме збереженню належного стану 

ґрунтів.

У харчовій галузі упорядковано законодавство на ринку виробництва органічної продукції, що дасть можливість експортувати її в країни ЄС.

Законом забороняється вилучати сервери IT-компаній, якщо вони не містять ознак злочину. Правоохоронні органи копіюватимуть із них інформацію для слідчих процедур і працюватимуть з нею без впливу на господарську діяльність суб'єктів підприємництва.

Зареєструвати компанію тепер можна буде лише за два дні, а ліквідація дозвільних центрів і передача їхніх функцій у Центри адміністративних послуг дозволить оптимізувати бюджетні витрати. Бізнес отримає можливість зменшити витрати на офіційні платежі за підготовку документів і скоротити перелік причин звернення до посередницьких компаній, що дозволить сумарно заощадити до 100 млн грн, тоді як неофіційні платежі за отримання дозвільних документів скоротяться мінімум на 150-250 млн грн. Ці норми, вважає міністерство, дозволять Україні піднятися в рейтингу Doing Business на 5 пунктів, а в частині рейтингу за реєстрацією компаній - піднятися у ТОП-20.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram