ГоловнаЕкономікаБізнес

Стали відомі подробиці справи проти київського забудовника "Укогруп"

Компанія зайняла понад десяток земділянок і будує не менш ніж сім житлових комплексів

Стали відомі подробиці справи проти київського забудовника "Укогруп"

Проти посадових осіб підприємств, які входять до складу будівельної компанії "Укогруп", керівництво якими здійснює Анатолій Войцеховський, проходить досудове розслідування у кримінальному провадженні №12014000000000501 від 5 листопада 2014 року за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 197-1 та ч. 2 ст. 209 КК України (самовільне будівництво і відмивання грошей).

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на матеріали, розміщені в єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Головне слідче управління МВС встановило, що посадові особи "Укогруп" на чолі з Войцеховським, використовуючи фіктивні підприємства, починаючи з 2011 року, самовільно зайняли на території Києва земельні ділянки за адресами: вул. Стратегічне шосе, 53, вул. Руданського, 3-А, вул. Світла, 3, вул. Харківське шосе, 19 і 19-А, вул. Олевська, 15, бульвар Гашека, 20, 22, 24, вул. Закревського, 42-А, вул. Ракетна, 24, вул. Руданського, 9-А та ін.

Крім цього, було розпочато самовільне будівництво житлових комплексів та офісно-торгово-житлових комплексів "Мозаїка", "Затишний", "Східні Ворота", "Сосновий бір", "Стародарницький", MegaCity, "Перлина Троєщини" та ін.

Під час слідства встановлено, що самовільне будівництво починалося на особливо цінних землях, землях в охоронних зонах, зонах санітарної охорони, санітарно-захисних зонах і зонах особливого режиму використання земель. Крім того, будівництво вказаних житлових комплексів переважно починалося без дозвільних документів, без належного оформлення прав на користування земельними ділянками та з порушеннями ДБН.

Зараз досудове розслідування триває, як і перевірка законності інших будівництв житлових та офісно-торговельних комплексів на території міста Києва, здійснюваних підприємствами будівельної компанії "Укогруп".

Нагадаємо, як нещодавно повідомляла прес-служба МВС, на території Києва проведено низку обшуків самовільних будівництв, здійснюваних підприємствами будівельної компанії на самовільно захоплених земельних ділянках. В результаті проведених слідчих дій зупинено чотири будівництва житлових комплексів "Перлина Троєщини", "Сосновий бір", "Східні Ворота" і "Мозаїка", які здійснюються без дозвільних документів, вилучено будівельну техніку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram