ГоловнаЕкономікаБізнес

Генсек ОПЕК запропонував збільшити інвестиції у видобуток нафти

Через бої на сході Лівії закрився нафтовий порт

Генсек ОПЕК запропонував збільшити інвестиції у видобуток нафти
Абдулла Бадри
Фото: EPA

Генсек ОПЕК Абдулла Бадрі запропонував збільшити інвестиції у видобуток нафти, незважаючи на 40%-е обвалення цін на неї.

За його словами, це необхідно для того, щоб уникнути дефіциту нафти, у разі якщо в майбутньому попит на неї різко зросте. Це перша офіційна заява генерального секретаря ОПЕК з питання про рівень видобутку нафти відтоді, як в листопаді країни члени ОПЕК відмовилися підтримувати ціну на нафту, пише BBC.

Тим часом з Лівії надходять новини, які можуть підвищити ціни на нафту. Нафтовий порт Ес-Сидр на сході країни призупинив роботу через триваючі неподалік військові дії. У суботу лівійська армія завдала ряд авіаударів по позиціях збройних сил, лояльних паралельному уряду країни в Тріполі, які намагаються взяти під свій контроль нафтові порти на сході країни.

У районі Ес-Сидра тривають бої. Компанія al-Waha Oil Co, яка управляла портом в Ес-Сидр, призупинила роботу і вивела звідти своїх співробітників. Компанія добувала 200 тисяч барелів нафти на день.

У серпні рух "Світанок Лівії" захопив столицю країни Тріполі і встановив там свій уряд. Міжнародно визнаний уряд втік на схід країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram