ГоловнаЕкономікаДержава

Ціна нафти Brent упала до п'ятирічного мінімуму - $68,27

Востаннє таке затяжне падіння цін спостерігали під час кризи 2008 року

Ціна нафти Brent упала до п'ятирічного мінімуму - $68,27

Ціни на нафту сягнули п'ятирічного мінімуму: сьогодні вранці ф'ючерси на Brent подешевшали на $1,88, до $68,27 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $1,73, до $64,42. Про це повідомляє агентство Reuters.

"Ринок ще не встиг засмутитися з приводу падіння цін на нафту до чотирирічного мінімуму, а вони вже сягнули п'ятирічного мінімуму після наради ОПЕК", - написали у звіті аналітики Phillip Futures.

"ОПЕК зможе пережити $60 за барель, але така ціна завдасть нищівного удару по конкурентах, наприклад по видобутку сланцевої нафти в США, і затримає інвестиції в майбутнє зростання виробництва. ОПЕК веде довгострокову гру, розраховуючи, що інші на це не здатні", - йдеться у звіті ANZ.

Тиск на ринок також уповільнює зростання виробництва в Китаї, що продемонстрував офіційний індекс PMI за листопад.

Ціни на нафту обвалило рішення ОПЕК від 27 листопада не скорочувати видобуток. Міністр нафти Кувейту Алі Салех аль-Омайра заявив, що організація побоювалася втратити частку на ринку експорту.

Нагадаємо, ціни на нафту спадають уже п'ятий місяць, востаннє таке тривале падіння спостерігали під час фінансової кризи 2008 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram