ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" спробує зібрати акціонерів "Укртатнафти" незважаючи на наглядову раду

Група "Приват" проігнорувала прохання НАКу

"Нафтогаз" спробує зібрати акціонерів "Укртатнафти" незважаючи на наглядову раду
Фото: Макс Левин

"Нафтогаз" вимагатиме від Національного депозитарію скликати збори акціонерів "Укртатнафти" (Кременчуцький НПЗ), оскільки наглядова рада кременчуцького підприємства ігнорує запит НАКу.

Як сказано в повідомленні "Нафтогазу", ще 3 жовтня він відправив на адресу "Укртатнафти" прохання скликати збори, яке проігнорували. На цих зборах планувалося вибрати новий склад наглядової ради і ревізійної комісії.

НАК нагадує, що акціонер, який володіє більш як 10% акцій, має право скликати збори, звернувшись до Нацдепозитарію, і зазначає, що почав підготовку звернення до нього.

За законом, загальні збори акціонерів мають проводитися щорічно, але власники "Укртатнафти" не збиралися з липня 2010 року. Акціонерами компанії є "Нафтогаз" (43%) і структури, що входять до групи "Приват". "Укртатнафта" - найбільша нафтопереробна компанія України.

До наглядової ради "Укртатнафти" входять Євген Бакулін, Валентин Франчук, Едуард Швидкий, Костянтин Бородін, Ірина Варакута, Олександр Лазорко, Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов, Сергій Глушко, Олександр Ярославський та Михайло Кіперман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram