ГоловнаЕкономікаФінанси

Саудівська Аравія готова збільшити поставки нафти через кризу в Україні

Збільшення поставок нафти може знизити ціни на неї на світових ринках

Саудівська Аравія готова збільшити поставки нафти через кризу в Україні
Фото: EPA/UPG

Саудівська Аравія готова збільшити постачання нафти на світові ринки, якщо Росія буде скорочувати її експорт до Європи та проросійські бойовики продовжать дестабілізувати ситуацію в Україні, оскільки це може спровокувати дефіцит нафти на ринках.

Про це йдеться в діловому виданні International Business Times, яке цитує міністра нафтової промисловості Саудівської Аравії Алі Аль-Наїмі.

"Ми готові компенсувати будь-яку нестачу, яка може виникнути", - сказав Аль-Наїмі. На його думку, ринок достатньо стабільний і суттєвих причин для змін немає, повідомляє УНИАН.

У повідомленні наголошується, що спровоковані проросійськими бойовиками військові дії на сході України посилили напруженість між Росією та Європою , що викликає побоювання з приводу постачань нафти з Росії в Україну та Європу і тримає ціни на нафту марки Brent на рівні 108 доларів за барель після того, як 3 березня ціни зросли до річного максимуму до 112,39 доларів за барель.

За словами Аль-Наїмі, збільшення поставок нафти з Саудівської Аравії може знизити ціни на неї на світових ринках до 100 доларів за барель.

"Сто доларів - справедлива ціна для всіх: споживачів, виробників, нафтових компаній", - сказав міністр нафтової промисловості Саудівської Аравії.

Як повідомлялося , 11 травня у Донецькій та Луганській областях сепаратисти провели так званий референдум про визначення статусу регіону. Вони стверджують, що 89% громадян проголосували за державну самостійність самопроголошеної "Донецької народної республіки".

Згідно з українським законодавством, таке опитування не має юридичної сили і його проведення не визнають ОБСЄ, ЄС, США та низка інших країн світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram