ГоловнаЕкономікаБізнес

Дніпропетровський суд відібрав титанову копальню у російської компанії

Від "ВСМПО-Авісма" вимагають засипати кар'єр

Дніпропетровський суд відібрав титанову копальню у російської компанії
Фото: dp.ric.ua

Господарський суд Дніпропетровської області 26 березня розірвав договір оренди землі, яку Васильківський район виділив компанії "Демурінський ГЗК", під титанову копальню. ГЗК який нині належить російській корпорації "ВСМПО-Авісма".

Як пише Hubs, під кар'єр для видобутку руди фірма отримала сім гектарів земель сільськогосподарського призначення. Тобто умови використання земельних ділянок не відповідали їх цільовому призначенню.

Тепер Демурінському ГЗК треба не тільки повернути землю власнику, але і привести її в початковий вигляд. Зробити це буде непросто, тому що сам кар'єр відкрили ще 2006 року, а з кінця 2012 року на ньому ведеться активний видобуток.

"ВСМПО-Авісма" - найбільший у світі виробник титану, зливків і прокату. Корпорація придбала Демурінський ГЗК влітку 2012 року. Його основна цінність - велика ділянка Вовчанського родовища титано-цирконієвих руд із запасами ільменіту понад 2 млн тонн.

Нагадаємо, громадяни РФ володіють кожною десятою компанією з рейтингу 200 найбільших в Україні. Список найбільших російських активів в Україні очолюють три державні банки РФ - Промінвестбанк (належить ЗЕБу), Ощадбанк Росії та ВТБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram