ГоловнаЕкономікаДержава

Міненерго пообіцяло не закривати шахти

Юрій Продан озвучив антикризові заходи в енергетичному секторі

Міненерго пообіцяло не закривати шахти
Юрий Продан
Фото: Макс Левин

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявив, що закриття шахт, окрім тих, які були включені раніше в програми реструктуризації та ліквідації, не планується.

Про це йдеться в його зверненні до працівників вугільної промисловості, оприлюдненому на сайті Міненерго.

"На сьогодні поширюється недостовірна інформація про загрозу закриття шахт, що створює, відповідно, напругу в шахтарських регіонах. Насправді ніякого закриття шахт, окрім тих, які були включені раніше до програм реструктуризації та ліквідації, не планується. Навпаки, буде збільшено відвантаження вугілля на теплоелектростанції. Крім того, заплановано впровадження нових технологій використання вугілля із залученням іноземних інвестицій, які дозволять збільшити попит та, відповідно, виробництво вугільної продукції", - зазначив міністр.

За його словами, розроблені термінові антикризові і стабілізаційні заходи в енергетичному секторі.

"Одне з першочергових завдань вже виконано - виключені посередники зі схем поставки вугілля а генеруючі компанії з державною часткою власності, що дасть змогу отримати додаткові кошти для потреб шахтарів. Керівниками вугледобувних підприємств спільно з ДП "Вугілля України" забезпечується продаж збагаченого вугілля за ринковими цінами безпосередньо генеруючим компаніям теплових електростанцій. Вжито заходів для недопущення продажу посередникам незбагаченого вугілля", - заявив Продан.

Також міністр пообіцяв забезпечити прозору та ефективну приватизацію. При цьому будуть переглянуті умови і терміни приватизації державних вуглевидобувних компаній, які були раніше визначені до приватизації.

Протягом найближчих трьох місяців, за словами Продана, буде розроблено ефективний механізм державної підтримки вугільної галузі та підготовлені заходи з реструктуризації вугільних підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram