ГоловнаЕкономікаБізнес

Через Керченську протоку прокладають інтернет-кабелі

Роботи ведуть "Ростелеком" і МТС

Через Керченську протоку прокладають інтернет-кабелі
Фото: tranz.ru

Росія почала прокладати оптоволоконні лінії через Керченську протоку, щоб забезпечити телефонний зв'язок й інтернет-доступ у Криму, який у цьому сенсі зараз повністю залежить від континентальної України.

Роботи ведуть, зокрема, "Ростелеком" і МТС, пише газета "Капитал", яка посилається на джерела в українських операторах зв'язку. За оцінкою гендиректора компанії "Датагруп" Олександра Данченка, на підготовку нових оптоволоконних каналів зв'язку піде 9-12 місяців.

Окрім того, Росія активно працює над переведенням телекомунікаційної сфери півострова на свої правила. Наприклад, найближчим часом жителі Криму зможуть отримати сім-карти з абонентськими номерами, що починаються на цифру 7 (код Росії). Вони працюватимуть без роумінгу з Росією. Під час дзвінків в Україну, радше за все, доведеться платити по- міжнародному.

Окрім того, підготовлено проект наказу Мінкомзв'язку Росії про виділення кодів міжміського фіксованого зв'язку. Запропоновано виділити Республіці Крим код 365, а Севастополю - 869.

Нагадаємо, минулого тижня Крим де-факто увійшов до складу Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram