ГоловнаЕкономікаФінанси

У Новинського переклали вину за проблеми "Форуму" на Commerzbank

Нацбанку запропонували судитися з німцями

У Новинського переклали вину за проблеми "Форуму" на Commerzbank
Фото: smart-holding.com

Проблеми банку "Форум", які призвели до введення в нього тимчасової адміністрації, багато в чому пов'язані з попереднім власником - німецьким Commerzbank.

Про це сказав голова наглядової ради "Форуму" Олександр

Морозов "Інтерфаксу-Україна".

"Commerzbank перестав показувати справжній стан справ у банку, починаючи з 2012 року. Зараз йде судовий процес, в якому відповідачем виступає Commerzbank", - заявив він.

Морозов заявив, що німці не повідомляли реальний розмір проблемної заборгованості, внаслідок чого не були сформовані належні резерви. Ця інформація була прихована і від регулятора, і від нинішніх акціонерів банку.

Торік Нацбанк вирішив виділити стабілізаційний кредит "Форуму", і "Смарт-холдинг" нібито готовий був адекватно збільшувати капітал банку. "Але кризові явища в економіці змінили рішення регулятора, він не перерахував черговий транш і передав банк у відомство Фонду гарантування вкладів", - сказав Морозов.

Він запропонував Нацбанку включитися в судовий процес проти Commerzbank і стягнути з німців гроші, необхідні на погашення зобов'язання "Форуму".

Нагадаємо, компанія "Смарт-холдінг" Вадима Новинського стала власником 96% акцій банку "Форум" наприкінці 2012 року. Умови купівлі не розголошували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram