ГоловнаЕкономікаФінанси

Аксьонов: депозити кримчан не обмежували

"Прем'єр" Криму заявив про провокації проти півострова

Аксьонов: депозити кримчан не обмежували
Фото: EPA/UPG

Невизнаний прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов стверджує, що інформація про заборону на зняття коштів з депозитів у Криму є провокацією і фальсифікацією.

"З метою дестабілізації ситуації в Криму деякі інформаційні сайти та ЗМІ розмістили інформацію про ухвалення Радою міністрів Криму постанови, згідно з якою вводиться обмеження видачі готівкових коштів до 300 гривень, заборона на зняття грошових коштів з депозитних рахунків, а також складається план націоналізації банківських відділень банків-резидентів України. Цей псевдодокумент є грубою провокацією і фальсифікацією з метою дестабілізації ситуації в республіці напередодні референдуму", - сказано в заяві Аксьонова.

Вводити обмеження на видачу грошей має право тільки Національний банк як регулятор і дирекції комерційних банків, підкреслив Аксьонов. За його інформацією, управління НБУ в Криму працює в штатному режимі, дефіциту готівки на півострові немає.

Нагадаємо, Крим збирається приєднатися до Росії і перейти на російський рубль. Українські банки після цього зможуть працювати на півострові як філії іноземних установ, заявляла раніше кримська влада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram