ГоловнаЕкономікаДержава

S&P знизило рейтинг України до переддефолтного рівня

Причиною стало погіршення політичної ситуації. S&P знизило рейтинг України до переддефолтного рівня

S&P знизило рейтинг України до переддефолтного рівня
Фото: oshedgefund.com

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизило довгостроковий кредитний рейтинг України в іноземній валюті на один щабель - з CCC + до переддефолтного рівня CCC із "негативним " прогнозом.

Про це повідомляє прес-реліз агентства.

S&P зазначає, що політична ситуація в Україні суттєво погіршала. "Ми вважаємо, що це знижує можливість українського уряду обслуговувати борги в умовах підвищеного ризику і підвищує невизначеність для продовження надання Росією фінансової допомоги протягом 2014 року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 7 лютого агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України за зобов'язаннями в іноземній валюті з "B-" до "ССС", або "надзвичайно спекулятивного" рівня.

31 січня агентство Moody's знизило суверенний кредитний рейтинг України на один щабель - з Caa1 до Caa2. За класифікацією Moody's, боргові зобов'язання з рейтингом Caa вважають зобов'язаннями дуже низької якості, які схильні до дуже високого кредитного ризику. До дефолтного рейтингу України в класифікації агентства залишилося лише два щаблі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram