ГоловнаЕкономікаДержава

За будівництво в Карпатах візьмуться китайці

Китайські компанії запрошували до співпраці в рамках підготовки України до Євро-2012.

За будівництво в Карпатах візьмуться китайці
Фото: svit24.net

Після того, як австрійці розроблять проекти об'єктів примарної Олімпіади, їх побудують китайці.

Нацагентство з інвестицій та управління національними проектами підписало в Пекіні меморандуми з чотирма китайськими промисловими холдингами.

"Це рамкові документи, які дають можливість китайським компаніям узяти участь у реалізації національних проектів. Наприклад, з Beijing Construction Engineering Group це - "Олімпійська надія" і "Теплий дім", з China Communications Construction Company Limited - Окружна (дорога навколо Києва)", - цитує повідомлення голову Нацагентства Владислава Каськіва.

Нагадаємо, що китайські компанії запрошували до співпраці в рамках підготовки України до Євро-2012 ще 2008 року. Тоді президент Федерації футболу України Григорій Суркіс заявив, що в Україні не вистачає будівельних організацій, здатних взяти на себе функції генпідрядника з будівництва об'єктів до Євро-2012, і доводиться шукати компанії за кордоном. На тій зустрічі був і голова правління Beijing Construction Engineering Group. Утім, з усіх пострадянських країн ця група наразі працювала лише в Середній Азії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram