ГоловнаЕкономікаДержава

У найближчі роки на українському ринку з'являться нові вітчизняні вертольоти

За словами губернатора, багаторічний період простою для підприємства "Авіакон" минув.

У найближчі роки на українському ринку з'являться нові вітчизняні вертольоти

У найближчі роки Сумська область вийде на ринки з першими українськими вертольотами.

Про це заявив губернатор Сумської області Юрій Чмир на зустрічі з трудовим колективом ДП "Авіакон".

За словами губернатора, багаторічний період безгосподарності, невизначеності, простою і накопичення заборгованостей перед співробітниками і бюджетами всіх рівнів для підприємства "Авіакон" минув.

"Завдяки участі в національних програмах з модернізації озброєнь "Авіакон" уже в найближчому майбутньому втричі збільшить оборот, створить нові робочі місця та забезпечить своїх співробітників гідними заробітними платами. До 2014 року на підприємстві заплановано налагодити виробництво 40 вертольотів на рік, а з 2015-го виробники почнуть виходити на зовнішні ринки збуту своєї продукції", - заявив Чмир.

Як повідомляли, ДП "Конотопський завод "Авіакон" виграв тендер Міноборони на ремонт вертольотів Мі-8 на суму 60 млн грн, а також отримав перше замовлення на випуск вітчизняних вертольотів. Також завод реалізує проект капітального ремонту вертольотів Мі-24 з дообладнанням під вимоги ООН і стандарти ІКАО на 79,1 млн грн.

Довідка: ДП "Конотопський завод "Авіакон" забезпечує капітально-відновлювальний ремонт будь-якої складності, переобладнання і модернізацію вертольотів сімейства "Мі" всіх типів і модифікацій. З квітня 2011 року ДП "Авіакон" входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram