ГоловнаЕкономікаФінанси

Реконструювати аеропорт "Сімферополь" буде офшор з однією людиною у штаті

Кримська влада відмовила китайським інвесторам.

Реконструювати аеропорт "Сімферополь" буде офшор з однією людиною у штаті
Фото: www.segodnya.ua

За реконструкцію аеропорту "Сімферополь" вартістю півмільярда гривень візьметься голландська компанія зі статутним капіталом у 18 тис. євро.

Заради сумнівних голландців кримська влада відмовила китайським інвесторам, які пропонували вкласти в реконструкцію значно більші кошти, повідомляє "Дзеркало тижня".

Проект нідерландської компанії Van den Akker Holding BV виграв конкурс із реконструкції аеропорту "Сімферополь" - другого за пасажиропотоком аеропорту в країні. За даними ZN.UA, проект вартістю в півмільярда гривень отримала фірма, статутний капітал якої становить лише 18 тис. євро. Єдиним її конкурентом була неназвана компанія з Литви, яка, слід думати, втратила інтерес ще до завершення конкурсу.

"Представники цієї компанії в підсумку не прийшли на конкурс. Їм телефонували, але не змогли додзвонитися", - пояснили ZN.UA відсутність конкуренції в Республіканському комітеті Криму з транспорту і зв'язку. За місяць до конкурсу інтерес до проекту виявляли китайські інвестори, які готові були реконструювати аеропорт у Сімферополі та морпорт у Ялті.

ZN.UA купило виписку з реєстру Торгово-промислової палати Нідерландів, згідно з якою Van den Akker Holding - це маленька приватна компанія з обмеженою відповідальністю (BV), її статутний капітал становить мінімальну для реєстрації суму в 18 тис. євро. У штаті, як випливає з реєстру, - лише одна людина. Компанія заснована 2004 року, останню зміну в реєстр вносили в 2009-му, а от фінансовий звіт за 2010 рік було здано тільки на початку 2012 року.

Нагадаємо, Сімферопольський аеропорт за підсумками семи місяців повернувся на друге місце за пасажиропотоком, обслуживши 566,4 тис. осіб (+13,4% до аналогічного періоду минулого року).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram