ГоловнаЕкономікаДержава

Азаров вимагає від бізнесменів більше інвестицій

Натомість прем'єр обіцяє допомогу в скрутну хвилину.

Азаров вимагає від бізнесменів більше інвестицій
Фото: Макс Левин

Бізнес повинен більше інвестувати в розвиток вітчизняних підприємств, вважає прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Ми виходимо з того, що держава повинна розглядати будь-яку допомогу вітчизняним виробникам як інвестицію не тільки з економічної точки зору, але і з соціальної. Тож уряд чекає від бізнесу підвищення соціальної відповідальності та збільшення інвестицій в розвиток українських підприємств", - заявив він сьогодні.

Він зазначив, що в Україні низка підприємств опинилися в скрутній ситуації, але уряд оперативно розглядає проблеми кожного такого підприємства і знаходить необхідні рішення. "Держава розуміє всі об'єктивні складнощі, які заважають розвитку вітчизняних підприємств. Саме тому постійно йде кропітка робота, спрямована на поліпшення умов ведення бізнесу в Україні: знижуються податки, зменшується регуляторний тиск, уряд підтримує відкритий діалог з профспілками та роботодавцями", - заявив прем'єр.

Інвестувати в українську економіку надзвичайно вигідно - ці інвестиції протягом 2-3 років окупляться

— Микола Азаров, прем'єр-міністр України

Нагадаємо, обсяг капітальних інвестицій в економіку України за перші шість місяців поточного року перевищив 112 млрд грн, збільшившись порівняно з аналогічним періодом 2011 року на 29,1%. З них 108 млрд грн було інвестовано в обладнання, різні споруди, транспортні засоби, землю.

Більшість інвестицій були профінансовані за рахунок власних коштів підприємств - близько 70 млрд грн. Кредитні кошти становили 19,6 млрд грн, кошти держбюджету - 5,1 млрд грн.

2011 року в українську економіку було інвестовано майже 260 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram