ГоловнаЕкономікаДержава

Падіння промисловості виявилося набагато гіршим за очікування аналітиків

Покращення в цьому секторі не передбачають.

Падіння промисловості виявилося набагато гіршим за очікування аналітиків
Фото: dragon-broker.com

Падіння промислового виробництва в Україні, яке в серпні становило 4,7%, значно перевершило очікування аналітиків.

"Ми прогнозували зниження на 1,3%, а консенсус-прогноз агентства Bloomberg становив мінус 1,5% (при цьому найсуттєвіше зниження очікувалося на рівні 2,9%)", - розповіла LB.ua Олена Бєлан, головний економіст Dragon Capital.

За її словами, у вересні темпи падіння промвиробництва повинні трохи скоротитися. "Однак навряд варто очікувати якихось помітних поліпшень у секторі без відновлення зовнішнього попиту і/або вжиття заходів із відновлення вітчизняної нафтопереробної галузі", - вважає Бєлан, за оцінками якої за підсумками року промвиробництво впаде на 1,5%.

У цей складний час, коли у світі вирує економічна криза, вона не може не торкнутися і нашої країни

— Віктор Янукович, Президент України

Нагадаємо, падіння промислового виробництва в Україні спостерігається третій місяць поспіль. Воно вже повністю нівелювало весняний ріст. За січень-серпень падіння становило 0,4%. При цьому, за оцінками експертів, зростання ВВП за підсумками восьми місяців становило лише 1,5%, і якщо негативні тенденції в економіці збережуться, за підсумками року ВВП може впасти.

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що незважаючи на те, що світова криза серйозно зачіпає Україну, боятися її не варто. На його думку, потрібно зосередити зусилля на розвитку внутрішнього ринку, реалізації інфраструктурних проектів, активізації будівельного комплексу, машинобудуванні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram