ГоловнаЕкономікаБізнес

Названо собівартість нового iPhone

У продаж смартфон надійде 21 вересня, в Україні він з'явиться лише до кінця жовтня.

Названо собівартість нового iPhone
Фото: EPA/UPG

Приблизна собівартість нового iPhone 5 с 16 Гбайт пам'яті становить $167,5. Про це свідчить дослідження компанії UBM TechInsights.

Також його вартість в США становить $649 без прив'язки до мобільного оператора або $199 у разі купівлі з дворічним контрактом.

Найдорожчий компонент телефону - новий процесор Apple A6, який обходиться компанії близько в $28. Ще один дорогий компонент - модем, що забезпечує роботу смартфону в високошвидкісних LTE-мережах, вартістю близько $25.

Дані UBM TechInsights носять лише попередній характер, більш точні відомості з'являться, коли iPhone 5 надійде в продаж і експерти різних компаній отримають можливість детально дослідити пристрій.

Нагадаємо, презентація iPhone 5 відбулася в Сан-Франциско 12 вересня. Смартфон отримав екран зі збільшеною до чотирьох дюймів діагоналлю, монолітний металевий корпус і підтримку LTE-мереж, нову операційну систему iOS 6. У продаж смартфон надійде 21 вересня. Першими придбати новий смартфон зможуть жителі США, Франції, Німеччини, Великобританії та ще п'яти країн.

В Україні iPhone 5 можна буде придбати тільки наприкінці жовтня, однак тільки за попереднім замовленням.

За оцінками економістів, новий iPhone підвищить ВВП США на 0,5%. Згідно з планами Apple, в четвертому кварталі буде продано 8 млн нових iPhone 5.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram