ГоловнаЕкономікаДержава

Депутати списали борги "Укроборонпрому"

Розмір заборгованості перевищує 800 млн грн.

Депутати списали борги "Укроборонпрому"
Фото: luxkharkov.com.ua

Верховна Рада вирішила списати борги підприємств оборонно-промислового комплексу, що входять в "Укроборонпром", за станом на 1 вересня.

Коли законопроект ухвалювався в першому читанні, передбачалося списати борги за станом на 1 лютого, які оцінювалися в 819 млн грн. Розмір заборгованості за станом на 1 вересня не озвучується.

Депутати списали борги підприємств вітчизняної "оборонки" за теплову енергію та природний газ, електрику і воду. Списанню підлягає також заборгованість підприємств перед соціальними фондами.

Крім того, парламентарі врегулювали низку питань продажу та оренди майна оборонних підприємств, зокрема, встановили, що передача в оренду нерухомості здійснюється самими підприємствами за погодженням з "Укроборонпромом", за винятком передачі в оренду цілісних майнових комплексів підприємств, за якими орендодавцем виступає ФДМ.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що підприємства "Укроборонпрому" (в концерн входить більше ніж сто заводів) продемонстрували збільшення збитковості і зниження прибутку в період, коли концерн очолював Дмитро Саламатін (нині міністр оборони). Сам Саламатін такі звинувачення відкидає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram