ГоловнаЕкономікаФінанси

Банк сина Януковича працює вночі

У нічних відділеннях можна оплачувати комуналку і обмінювати валюту.

Банк сина Януковича працює вночі
Фото: focus.ua

Укрбізнесбанк, який контролюється Олександром Януковичем, робить свої відділення цілодобовими. Як пише Олексій Комаха на Forbes.ua, десять з 30 офісів банку вже працюють за новим графіком.

У нічних відділеннях Укрбізнесбанку можна здійснити платежі, поповнити картку, зняти готівку, оплатити комунальні послуги, придбати золоті злитки або обміняти валюту.

Мережі цілодобових відділень немає в жодного іншого банку в Україні, проте поодинокі приклади все-таки є. Так, Правексбанк відкрив таку точку в Ялті, у "Райффайзен Банку Аваль" цілодобово працюють спеціалізовані відділення в митних зонах.

Проте, незважаючи на такі нестандартні кроки банку з розвитку роздробу, він залишається переважно корпоративним. Кредитний портфель банку на 1 липня перевищив 2,8 млрд грн, з них 75% - це кредити юрособам. Серед них є компанії самого Януковича-молодшого та підприємства Ріната Ахметова.

Нагадаємо, Янукович-молодший також контролює Всеукраїнський банк розвитку. За попередній рік ВБР увійшов до трійки лідерів за темпами зростання активів, а його прибуток зріс в 18 разів. Активи УкрБізнесБанку зросли на чверть. У середньому по системі темпи зростання активів за вказаний термін становили всього 10%. Тобто банки Януковича зростають швидше за ринок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram