ГоловнаЕкономікаДержава

​Японці не очікують повторення в Україні кризи 2008 року

Агентство R&I підтвердило рейтинг України.

​Японці не очікують повторення в Україні кризи 2008 року
Фото: EPA/UPG

Японське рейтингове агентство Rating and Investment Information (R&I) підтвердило рейтинг України на рівні B+. Прогноз рейтингу - "стабільний" (тобто рейтинг найближчим часом не переглядатимуть).

Про це йдеться в повідомленні агентства. "На тлі невизначеності з відновленням фінансової підтримки України Міжнародним валютним фондом зростає заклопотаність у зв'язку з ризиками валютної ліквідності для країни", - сказано в ньому.

"Однак через малу ймовірність різкого погіршення економічних перспектив і постійну роботу над поліпшенням фінансових умов R&I вважає малоймовірним, що частина економіки наразиться на серйозний зовнішній дефіцит ліквідності внаслідок фінансових труднощів і це зіпхне країну в економічну та фінансову кризу, як 2008 року", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, в липні агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг України на рівні B зі "стабільним" прогнозом. У березні агентство S&P погіршило прогноз рейтингів України до "негативного" (довгостроковий рейтинг знаходиться на рівні B+). За версією Moody's, рейтинг України знаходиться на рівні B2.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram