ГоловнаЕкономікаФінанси

"МЮ" невдало вийшов на біржу

Акції знаменитого клубу не викликали ажіотажу в інвесторів.

"МЮ" невдало вийшов на біржу

Футбольний клуб "Манчестер Юнайтед" розмістив свої акції на Нью-Йоркській фондовій біржі за ціною $ 14, хоча спочатку планували, що їх вартість становитиме $ 16-20 за штуку.

Торги акціями клубу стартували з позначки в $ 14,05, що становило 0,35% премії до ціни розміщення. У перші хвилини вартість паперів зросла до позначки $ 14,2, що стало максимальним рівнем за торговельну сесію. За першу годину обсяг торгів становив 12,93 млн акцій, тобто 77% загального розміщеного обсягу. При закритті першого дня торгівлі вартість акцій опустилася до позначки $ 14.

Експерти зазначають, що висока ймовірність підтримки котирувань паперів із боку андеррайтерів - JP Morgan, DeutscheBankSecurities, Credit Suisse. Вже після завершення торгової сесії, на позабіржових торгах вартість акцій "Манчестер Юнайтед" знизилася до $ 13,9.

Капіталізація футбольного клубу становить $ 2,292 млрд, тоді як керівництво клубу оцінювало свій актив у $ 3,3 млрд.

Залучені кошти мають піти не на зміцнення і розвиток клубу, а на латання дір у бюджеті - загальний борг клубу нині оцінюють приблизно в $ 1,2 млрд.

"Манчестер Юнайтед" став першим спортивним клубом, який розмістив акції в США за останні 14 років. Попереднє IPO відбулося у бейсбольної команди Cleveland Indians 1998 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram