ГоловнаЕкономікаБізнес

ЄС скасовує бар'єри для Пінчука

Європа знову готова знизити мита для "Інтерпайпу".

ЄС скасовує бар'єри для Пінчука
Фото: finzah.com.ua

Учора Рада ЄС оприлюднила проект рішення про зниження антидемпінгових мит на безшовні труби підприємств "Інтерпайпу" ("Ніко Тьюб" і Нижньодніпровського трубопрокатного заводу) з 17,7% до 13,8%, пише "КоммерсантЪ-Украина". Документ може набути чинності вже наприкінці серпня. У липні "Інтерпайп" уже домігся зниження мита з 25,1% до 17,7%.

"Інтерпайп" зміг довести через Євросуд, що знизив маржу демпінгу (розгляд справи тривав із 2006-го по 2012 рік). Одночасно "Інтерпайп" звертався до Єврокомісії.

Нагадаємо, "Інтерпайп" належить українському мільярдерові Віктору Пінчуку.

За даними Мінекономрозвитку, нині ЄС використовує антидемпінгові мита щодо зварних труб (для Нижньодніпровського та Новомосковського трубних заводів - 10,7%, для інших - 44,1%), джгутів, канатів і тросів (51,8%) і прасувальних дощок (7%).

Антидемпінгові мита діють також у США щодо імпорту з Україною карбаміду (68,26%), феросилікомарганцю (163%), арматури (41,69%), прокату гарячекатаного плоского (в рулонах - 90,33%, інший - від 81, 43% до 237,91%) і катанки (116,37%).

Митний союз (Росія, Казахстан і Білорусь) застосовує антидемпінгові мита щодо труб малого і середнього діаметру (18,9-37,8%). Також антидемпінгові мита щодо України використовують в Аргентині (прокат холоднокатаний плоский), Канаді (прокат гарячекатаний плоский і прокат із вуглецевої сталі), Мексиці (феросилікомарганець, арматура, гарячекатаний прокат), Таїланді (гарячекатаний прокат) і Туреччині (мідний дріт).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram