ГоловнаЕкономікаБізнес

ДАІ вивчає китайський досвід відеофіксації порушень ПДР

Китайці поділилися досвідом впровадження технології "Безпечне місто".

ДАІ вивчає китайський досвід відеофіксації порушень ПДР

Державна автомобільна інспекція вивчає технології китайської компанії Huawei Enterprise Business Group у сфері фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Згідно з повідомленням, комітет Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, депутати-члени міжфракційного депутатського об'єднання "За безпеку дорожнього руху", керівництво ДАІ та представники компанії Huawei обговорили створення систем фото- і відеофіксації порушень ПДР в Україні.

Під час заходу представники Huawei презентували свої новітні розробки в цій сфері, а також поділилися досвідом країн, де впроваджується розроблена ними технологія "Безпечне місто".

Глава комітету Віктор Швець наголосив на важливості максимальної автономності цієї системи від людської волі з метою виключення будь-якої можливості корупції та максимальної довіри громадян.

Генеральний директор Huawei Enterprise Business Group в Росії, Україні та Білорусі Лю Мін зазначив, що головним завданням компанії є створення системи фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху, повністю виключає порушення правил дорожнього руху.

Учасники зустрічі заявили про намір продовжувати і поглиблювати співпрацю.

Нагадаємо, в липні 2010 року ДАІ призупинила фото- і відеофіксацію перевищення швидкості на автодорогах до законодавчого врегулювання цього питання.

Зокрема, законом передбачена автоматична фіксація порушення швидкісного режиму на дорогах, але не передбачені подальші дії співробітників ДАІ в таких випадках.

Huawei - компанія з виробництва телекомунікаційного обладнання, зокрема модемів, в число її клієнтів входять великі оператори зв'язку компанія "Київстар", "Український мобільний зв'язок" (бренд МТС), "Українські радіосистеми" (бренд "Білайн"), "Укртелеком".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram