ГоловнаЕкономікаДержава

Києву дали 2,5 млрд гривень на покриття різниці в тарифах ЖКГ

Столиця отримала більше ніж половину всіх коштів, виділених на компенсацію різниці в тарифах в Україні.

Києву дали 2,5 млрд гривень на покриття різниці в тарифах ЖКГ
Фото: Макс Левин

Уряд виділив Києву субвенцію з держбюджету в розмірі 2,515 млрд гривень на компенсацію різниці між економічно обґрунтованим та діючим рівнями в тарифах за тепло і воду.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

"Відповідно до постанови Кабінету Міністрів, Київ 2012 року отримає з державного бюджету субвенцію в розмірі 2,515 млрд гривень на погашення заборгованості, яка виникає через різницю в тарифах на теплову енергію, послуги централізованого водопостачання та водовідведення", - сказано в ньому.

З цих коштів 2,233 млрд гривень будуть перераховані публічному акціонерному товариству "Київенерго", 63,5 млн гривень - закритому акціонерному товариству "Екостандарт" (Дарницька ТЕЦ), 179,5 млн гривень - акціонерній компанії "Київводоканал", 39,6 млн гривени - іншим котельним міста.

"На погашення заборгованості, яка виникає через різницю в тарифах з державного бюджету для всієї України виділено 4,5 мільярда гривень. Київ отримає більше ніж половину цих коштів. Кабінет Міністрів відреагував на наш запит і ухвалено обґрунтування в необхідності виділення саме такої суми", - зазначив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

Відповідно до зазначеної постанови, підприємства провели розрахунки між фактичними витратами та зазначеними тарифами і подали їх у Київську міську територіальну комісію з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу (ПЕК).

Комісія ухвалила рішення про підтвердження витрат, що підлягають відшкодуванню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram