ГоловнаКультура

Співорганізатор фестивалю Porto Franko: "Офіційних претензій з боку міста і поліції не було"

Концерт ХЗВ спричинив тільки обурення у соцмережах.

Співорганізатор фестивалю Porto Franko: "Офіційних претензій з боку міста і поліції не було"
Илья Разумейко
Фото: Kurs.if

Заяву в поліцію щодо виступу гурту "Хаммерман знищує віруси" написала окрема громадська організація, а з боку поліції та мера Івано-Франківська офіційних претензій до фестивалю Porto Franko не було. Організатори зіткнулися лише з реакцією в соцмережах.

Про це в коментарі LB.ua заявив співорганізатор фестивалю Ілля Разумійко.

"Фестиваль Porto Franko розпочався з двох радикальних перформансів. Перший інцидент трапився 13 червня, коли центральна програма відкрилася балетом "Oh, Magic" для чотирьох танцівників, двох роботів і механічного рояля, - розповідає Розумійко. - Зі середини вистави вони всі були абсолютно голі, але це була естетично високохудожня складна постановка, яка побувала на багатьох європейських фестивалях. Утім, більша частина франківчан, коли бачать оголене тіло, починають поводити себе як діти в дитячому садку, що смішно".

Розумійко додав, що доручення мера міста освятити місце, де виступав гурт "Хаммерман знищує віруси", - це "русскій мір і русскіє скрєпи, які виявляються у формі українського націоналізму партії "Свобода".

"У програмі фестивалю - великий спектр подій: від високодуховної вистави Някрошюса "Книга Іова" до трешу і епатажу ХЗВ. Це все - частини актуального мистецтва. Ми за це відповідаємо. І ніхто - ні наші спонсори, ні меценати, ні представники міської влади не можуть впливати на фестиваль сучасного мистецтва".

Нагадаємо, після концерту панк-гурту "Хаммерман знищує віруси" в івано-франківському палаці Потоцьких під час фестивалю Porto Franko мер міста Руслан Марцінків заявив про те, що доручив освятити місце, де виступав гурт через те, що він не дотримався "моральних норм і християнських цінностей".

Пізніше стало відомо, що організаторів фестивалю викликали в поліцію через заяву, написану активістом і журналістом Ростиславом Гудзинським. Організатори підтверджують, що Роман Григорів ходив на допит у поліцію, але його змісту наразі розголошувати не може.

Фестиваль Porto Franko продовжиться в Івано-Франківську до 17 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram