ГоловнаКультура

Ще одна жінка звинуватила режисера Поланського в сексуальних домаганнях у 70-х роках

Робін і її адвокат не можуть подати на режисера до суду, оскільки термін давності справи вже минув.

Ще одна жінка звинуватила режисера Поланського в сексуальних домаганнях у 70-х роках
Роман Полански
Фото: EPA/UPG

Ще одна жінка заявила, що в 1970-х роках вона зазнала сексуальних домагань з боку режисера Романа Поланського.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Жінка, яку називають Робін, заявила на прес-конференції, що сексуальні домагання були 1973 року, коли їй було 16 років. Вона є третьою жінкою, яка звинувачує Поланського в домаганнях.

Робін і її адвокат Глорія Аллред не можуть подати на Поланського до суду, оскільки термін давності вже минув. Однак вона могла б свідчити проти нього у справі, пов'язаній із Самантою Геймер.

Вона сказала журналістам, що "розгнівана" тим, що справу проти 83-річного Поланського можуть закрити, і вважає, що він все ще має відповісти за зґвалтування Геймер.

"Наступного дня, коли це сталося, я розповіла подрузі, що пан Поланський зробив зі мною. Причиною мого мовчання, крім цієї однієї розмови, було те, що я не хотіла, щоб мій батько зробив те, що могло б змусити його на все життя сісти в тюрму", - додала Робін.

Адвокати Поланського поки що не прокоментували останніх звинувачень.

Нагадаємо, 2010 року британська актриса Шарлотта Льюїс звинуватила Романа Поланського в сексуальних домаганнях у Парижі 1983 року, коли їй було 16 років. Її також представляла адвокат Глорія Алред.

1977 року Романа Поланського звинуватили у зґвалтуванні неповнолітньої Саманти Геймер. Він визнав свою провину в суді, після чого таємно покинув США, де йому загрожувало ув'язнення до 50 років. Кінорежисер живе в Парижі.

2015 року польський суд розглядав запит США про екстрадицію режисера, але відхилив його.

Фільми Поланського, створені до і після втечі зі США, не раз отримували престижні міжнародні премії. Наприклад, його фільм "Піаніст" є лауреатом "Оскара", проте отримати премію 2002 року режисер не зміг, тому що не наважився поїхати у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram