ГоловнаКультура

Голлівудська Гільдія продюсерів оголосила номінантів на свої премії

Як правило, номінанти в категорії "Найкращий фільм" збігаються з аналогічною номінацією на "Оскар".

Голлівудська Гільдія продюсерів оголосила номінантів на свої премії

Продюсерська гільдія в Голлівуді оголосила номінантів на свої щорічні премії.

Як повідомляє Variety, на звання найкращого фільму претендують 10 стрічок.

Скільки картин претендуватиме на звання найкращого фільму за версією Американської кіноакадемії, стане відомо 24 січня, коли будуть оголошені номінанти. У 2011 році "Оскари" перейшли на гнучкий принцип висування фільмів у головній номінації: кількість номінантів може бути різною з року в рік.

Як правило, номінанти в категорії "Найкращий фільм" на "Оскарі" і в Продюсерській гільдії збігаються. Як повідомляє сайт Gold Derby, за останні 7 років Гільдія передбачила 54 із 63 номінантів на "Оскар".

У категорії "Найкращий фільм" Гільдія висунула "Ла Ла Ленд", "Місячне сяйво", "Дедпул", "З міркувань сумління", "Огорожі", "Приховані фігури", "Манчестер біля моря", "Лев", "Прибуття" та "За всяку ціну". При цьому без номінації залишився новий фільм Мартіна Скорсезе "Мовчання", який вийшов в американський прокат під Різдво (в український прокат картина виходить 19 січня).

Разом з "Мовчанням" без номінації залишилися фільми "Джекі", "Нічні тварини" і "Жінки ХХ століття". Переможці стануть відомі 28 січня.

Своїх номінантів оголосили і гільдії сценаристів і акторів. Їхні номінації також часто передбачають "оскарівські".

У категорії "Найкращий оригінальний сценарій" висунули сценарії до фільмів "За всяку ціну", "Ла Ла Ленд", "Лавінг", "Манчестер біля моря" і "Місячне сяйво". На звання найкращого адаптованого сценарію претендують "Дедпул", "Прибуття", "Приховані фігури", "Нічні тварини" і "Огорожі". Переможців оголосять 19 лютого.

На отримання нагороди від професійної гільдії за найкращу чоловічу роль висунуто таких кандидатів: Кейсі Аффлек ("Манчестер біля моря"), Ендрю Гарфілд ("З міркувань сумління"), Раян Гослінг ( "Ла Ла Ленд"), Вігго Мортенсен ("Капітан Фантастик") і Дензел Вашингтон ("Огорожі").

Претендентки на звання найкращої актриси: Емі Адамс ("Прибуття"), Меріл Стріп ("Флоранс Фостер Дженкінс"), Наталі Портман ("Джекі"), Емілі Блант ("Дівчина в поїзді") і Емма Стоун ("Ла Ла Ленд" ). Переможці та переможниці стануть відомі 29 січня.

Нагадаємо, 10 січня оголосили номінантів на призи Британської кіноакадемії (BAFTA).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram