ГоловнаКультура

У Чернівцях стартує поетичний фестиваль Meridian Czernowitz

Чернівці перетворяться на поетичну столицю Європи.

У Чернівцях стартує поетичний фестиваль Meridian Czernowitz
Фото: radiobuk.cv.ua

У Чернівцях відкрився ІІІ міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz, який є одним з найбільш примітних і найвідоміших культурних подій нової хвилі в Європі.

У цьогорічному фестивалі візьмуть участь близько шістдесяти поетів з України, Німеччини, Австрії, Швейцарії, Ліхтенштейну, Ізраїлю, Польщі, Румунії, Нідерландів, Данії, Італії, США.

За словами президента фестивалю Святослава Померанцева, це найвідоміші сучасні європейські поети. Серед них - Артур Бекер (Німеччина), Деніель Галай, Орціон Бартана (Ізраїль), Карл Любомирський (Австрія-Італія), а також з України Оксана Забужко, Юрій Андрухович, Ігор Померанцев, Борис Херсонський, Іван Малкович та багато інших.

Вірші іноземних авторів прозвучать під час фестивалю в авторському виконанні та в українському перекладі, а українські поезії гості фестивалю почують також німецькою мовою.

На фестивалі будуть представлені численні поетичні збірки, зокрема відбудеться презентація нової книги Оксани Забужко "З мапи книг і людей".

У програмі фестивалю кілька десятків поетичних, поет-музичних та інших культурних заходів, які відбудуться в трьох містах: Чернівцях, Хотині та Кам'янець-Подільському. Серед заходів - як традиційні поетичні прогулянки і читання, так і оригінальні за формою перформанси, які поєднують поезію з іншими жанрами мистецтва і наближають її до широкої аудиторії. Публіку чекають сигаретно-поетичний вечір Юрія Андруховича, Wine Time poetry party з Ігорем Померанцевим та Олександром Бойченком, вечірка поезії під електронну музику, театральний перформанс, вечори відеопоезії, поетичні читання на Калинівському ринку і тощо.

"Наш фестиваль - поетичний форум нової хвилі, тому ми повинні дивувати публіку, демонструвати те, чого немає ніде", - сказав президент фестивалю Померанцев.

На відкритті фестивалю прозвучали поезії в авторському виконанні українською, німецькою, англійською, голландською мовами, івритом та ідиш.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram