ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

«Чеботарщина» призведе до третього Майдану

Пам'ятаєте, як писав класик: «Бережіть честь змолоду». А як честі немає, то і берегти нічого. Екс-заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар подав на мене позов до суду. Скандальний втікач стверджує, що я своїм виступом на телебаченні посягнув на його честь, гідність і ділову репутацію. Дивуюся, як можна посягати на те, чого не існує…

 Сергей Чеботарь демонстрирует видеокамеру вмонтированную в верхнюю дверную планку
Фото: Anton Gerashchenko
Сергей Чеботарь демонстрирует видеокамеру вмонтированную в верхнюю дверную планку

Два місці тому я оприлюднив у ЗМІ інформацію, яку приховували від суспільства. Від високопосадовців СБУ мені стало відомо, що у кабінеті екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря правоохоронці провели обшук. Була знайдена «чорна» бухгалтерська звітність, корупційні схеми, коштовності. Я відправив запит до ГПУ. З відповіддю – глухо. Після моєї заяви пан Чеботар побіг позиватися до суду. Він стверджував, що жодних обшуків не було і вимагав, аби служителі Феміди захистили його честь, гідність і ділову репутацію! Скоріш за все, Чеботар тоді й не думав, що йому доведеться тікати з країни, як щуру з потопаючого корабля. Зараз він сидить у Відні чи Мюнхені, а я розхльобую цю кашу. Вже відбулися два попередні слухання. Духу Чеботаря на них не було, лише представник, який, до речі, стверджує, що скандальний міліціонер знаходиться в Україні.

Скажу вам так: Чеботар – не просто людина. Це – діагноз для всієї влади. Такі «чеботарі» сидять в чиновницьких кабінетах у всіх куточках країни. Це вже не ракова пухлина, це – метастази, які знищують державу зсередини. Навіть війна – і та не така страшна, як те, що роблять прем’єр і його шайка.

Ось мій прогноз – буде наступний Майдан. Тепер антикорупційний. І повірте, він буде набагато жорсткішим, ніж попередній. Я об’їхав з робочим туром Західну і Центральну Україну і побачив таке – людському терпінню приходить край. Вже незабаром той час, коли народу остогидне те, що його обкрадають. Тоді й полетять голови. В прямому сенсі цього слова. Полетять такі «чеботарі».

Сергію Чеботарю дали поїхати з країни завдяки його кримінально-політичному даху у прем'єрській партії. Вона просто викручувала руки правоохоронним органам, аби кримінальну справу проти Чеботаря не відкривали. Шантаж чистої води. Такий шантаж і «договорняк» може привести до Майдану проти «чеботарів».

P. S. Запрошую всіх на наступне судове засідання, яке відбудеться 14 липня о 9:00 у Шевченківському районному суді міста Києва.

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram