Нова «Еліта-Центр» в Броварах

Донедавна спокійне і мальовниче місто Бровари перетворюється на розплідник будівельних шахраїв. Життя міста сколихнула будівельна афера по вулиці Каширіна, 15. Там в 2011 році громадяни уклали договори купівлі-продажу із забудовником – громадянкою Серпокриловою В.Д., відповідно до яких забудовник зобов’язувався продати кожному із інвесторів у строк не пізніше 20 серпня 2011 року частину житлового будинку відповідною площею або майнові права на квартири. Крім цього, забудовник зобов’язувався ввести в експлуатацію вищезазначений будинок до 20 липня 2011 року, чого, зрозуміло, зроблено не було.

З метою вирішення спірної ситуації щодо збудованого житлового будинку по вул. Каширіна, 15 постраждалі громадяни звернулися до Броварської міської ради. На їхнє звернення виконавчий комітет Броварської міської ради повідомив, що Серпокрилова В.Д. не володіє правом на укладення угод купівлі-продажу квартир в житловому будинку, а отже всі угоди, пов’язані з цим житловим будинком, є нікчемними і відповідно вважаються недійсними, оскільки будівництво Серпокриловою В.Д. на земельній ділянці супроводжується документами «для прийняття його в експлуатації як індивідуального, а не багатоквартирного будинку». Іншими словами, при укладенні договорів купівлі-продажу забудовник ввів людей в оману, що будинок є багатоквартирний, хоча фактично будинок збудований як багатоквартирний, юридично – як індивідуальний.

Розвівши руками, броварська міська влада порекомендувала постраждалим громадянам звернутися до суду за захистом своїх прав. Адже згідно з чинним законодавством ввести в експлуатацію такий будинок наразі неможливо. Тому в травні цього року постраждалим громадянам стало відомо, що Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Київській області відповідно до своєї постанови буде звертатися до суду для знесення будинку по вул. Каширіна, 15 як такого, що збудований самочинно: без проектної та дозвільної документації на виконання робіт.

Жахіття броварського будинку вже бачила вся країна в новинах на телеканалі «Інтер», але забудовник на це не звертає уваги. Невже тепер і місто Бровари перетвориться на розплідник житлових шахраїв?

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram