Кадрові призначення Януковича

Трибалізм (або трайбалізм від англ. tribe — плем'я) — форма родоплемінної організації спільноти яка базується на родоплемінних зв'язках. Трибалізм характерний для багатьох країн Африки, які знаходяться у стані трансформації від родоплемінної організації до сучасної, капіталістичної.

І якщо африканські країни принаймні рухаються в бік капіталізму, то Віктор Янукович «еволюціонує» в інший бік – єнакієво-макіївського племені.

Фото: Макс Левин

Марк Шаттлворт, засновник компанії Canonical, у нарисі, присвяченому шкоді трибалізму, описав цей процес як суспільне явище, в межах якого члени однієї групи вважають представників іншої наперед неправими.

Втім, тенденції останнього місяця засвідчили, що Віктор Федорович перестав довіряти й своїм землякам, відтепер в усьому дослуховуючись вказівок-порад свого старшого сина. Таким чином на ключових посадах з’являються лише рекомендовані товариші сина.

Прикро, але на посадах національного значення виникають фігури, які віддані Януковичу, проте не країні, в якій мешкають. Чого тільки варте призначення міністром оборони Дмитра Саламатіна, відомого як активного учасника всіх бійок, що відбувалися в стінах Верховної Ради України. Особливо «прославився» Саламатін після звірячої бійки в парламенті в ході ратифікації Харківських угод, коли в запалі парламентської боротьби він переламав ніс народному депутату Володимиру Карпуку. Виглядає цілком логічним, що така людина без вагань стрілятиме по людях, виконуючи злочинні накази.

А ще варто згадати призначення керівником Служби безпеки України Ігоря Калініна… Так президент замикає на собі всіх силовиків. Тільки він має одноосібний вплив на них.

І якщо такі перестановки пов'язані з недовірою до свого оточення, то Віктор Федорович, судячи з усього, вже не довіряє всім громадянам України: чи то українцям, чи то етнічним росіянам, євреям і т.д.

Ментально чужі, новопризначені особи не є патріотами України. Наприклад, Дмитро Саламатін, що очолив стратегічний для держави напрямок – оборону – лише у 1999 році отримав громадянство України. Є підозра, що він є громадянином й інших держав.

Фото: ukrspecexport.com

Мабуть, Янукович щиро вважає, що ключові посади мають отримувати чужоземні найманці, ніби в Україні бракує справжніх патріотів та знавців своєї справи… Та, бачимо, що вже навіть донецькі кадри не в пошані у нинішнього президента. Тож дискримінованими є всі корінні народи, що мешкають в Україні.

На цьому тлі життя простої людини для Януковича не має жодного значення. Тож не дивно, що підпорядковуючи собі силові структури, які готові виконати будь-який злочинний наказ, Янукович не соромлячись згортає соціальні програми, скасовує пільги й допомогові виплати. Одиниці наближених до президента олігархів, багатіють за рахунок зубожіння мільйонів простих громадян.

Отака «Україна для людей», точніше певної купки олігархів, що знищують економічні надбання країни та почали вже фізично винищувати її громадян… либонь, на виконання обіцянки довести населення України до 50-ти мільйонів…

Андрій Павловський Андрій Павловський , Експерт з питань соціальної політики
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram