ГоловнаПолітика

Голова Луганської ВЦА організував для місцевих чиновників тур на Західну Україну

Дехто з них ніколи не був далі за Луганську область.

Голова Луганської ВЦА організував для місцевих чиновників тур на Західну Україну
Юрий Гарбуз
Фото: Макс Левин

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз на Національному Експертному Форумі, організованому Інститутом Горшеніна, розповів про тур Західною Україною для місцевих чиновників.

"Коли я розпочав роботу губернатором, на першій же нараді ми обговорювали питання децентралізації, і були дуже різні думки. І в мене народилася ідея - взяти і посадити в автобус тих, хто за, і тих, хто проти, і дати можливість проїхати по всій Україні, щоб подивитися всі плюси і мінуси, всі позитивні і негативні моменти, які проходять у децентралізації", - заявив він.

У результаті було прийнято рішення і противників, і прихильників децентралізації посадити в один автобус.

У рамках туру чиновники відвідали Полтаву, Вінницю, Хмельницький, Тернопіль, Львів і Закарпаття. За словами Гарбуза, для деяких чиновників ця поїздка була одкровенням, оскільки вони жодного разу не були на Західній Україні.

"Ми дуже довго, протягом 25 років, не так часто виїжджали в іншу Україну. Тому в нас, як один із варіантів, і сталося те, що сталося. Ми мало спілкувалися", - сказав він.

Національний Експертний Форум Інституту Горшеніна - це міжнародний комунікаційний майданчик, що об'єднує провідних українських і європейських експертів, політиків, бізнесменів, представників дипломатичних місій і недержавних організацій, а також засоби масової інформації для обговорення найважливіших проблем у політичному та економічному житті України.

З 2013 року було проведено п'ять форумів: у лютому 2013 року ("Україна 2013: Прогноз"), у травні 2013 року ("Україна 2013. Порядок денний"), у жовтні 2013 року ( "Україна після Вільнюса"), в червні 2014 року ("Від революції до нової країни") і в березні 2015 року ("Україна. Стрес-тест").

Тема цьогорічного форуму - "Ключові питання року".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram